Град Елена: разположение, забележителности ... 

Разположение:
Град Елена е разположен на 300 метра надморска височина в централна България в Стара планина. Градът се намира нс 38км източно от от Велико Тръново,на 280км от София и на 230 от Варна, населението му е 7200 жители. Има изградени множество хотели- две и три звезди.

Околности и природа:
Около градът е се намира долината на р. Еленска, хълмовете и са наситени от всякакъв вид разтителност. Животинските видове подходящи за лов са типичните старопланински сърни, диви прасета и елени. В кристалните води на реките около Елена се срещат речен кефал, балканска пъстърва и черна мряна.
Забележителностите:
Забележителностите на град Елена включва Часовниковата кула, сътворена през 19 век, къщата музей Иларион Макариополски, Попниколовата къща, Камбуровият хан е от Картинната галерия, която разполагаща с една от най-богатите и ценни сбирки от стари икони. Разработени са много пешеходни маршрути в Еленския балкан.
Околности и ски писти:
За любителите на екстримните спортове, тук могат да намерят чудесни възможности за алпинизъм, а за феновите на риболова тук е просто рай, кристалните води на язовир Йовковци, както и в районите Мийковци, Хъневци, Балуци и Вълчовци- екзотично може да се съчетае риболова с нощувки край реките и барбекю. Изградени са хотели, ски-писти с модерни ски-влекове около на връх Чумерна. Елена е любима дестинация за семейни почивки, детски и ученически лагери училища. Организират се походи, екскурзии и велопоходи в планината.
Транспорт и забавления:
Инфраструктурата на Елена е добре оформена, има редовни автобуси до съседните курорти и градове, хотели, ресторанти предлагащи българска традиционна кухня, заведения за бързо хранене, пицарии и магазини. Елена е едно от спокойно кътче особено благоприятно за бизнес пътувания и почивки за индивидуални туристи.
 


 
Цена за наемане на цялата къща - 100 лв. - капацитет 7 човека;
За повече от три нощувки -  90 лв. - капацитет 7 човека;
Дете до 2 години - безплатно;
Всички цени са с включени нощувки, туристически такси.

Телефон за резервация: 088 505 31 00

Имейл за резервация: deqn.xodjev@abv.bgНовини

На ски в Еленския Балкан, защо не?

За почитателите на ски туризма в близост до хижа "Чумерна" се намира ски-писта, дълга 750 метра със ски-влек тип "Помагалски" и ски-гардеробна към хижата със 100 чифта ски. Ски-влек и ски-гардеробна има също и към пистата на село Мийковци. Близо до хижа "Буковец" и в околностите на град Елена, в местността "Ушите" са изградени малки ски-писти.
 


Приятели